Iregszemcse - Felsőnyék - Nagykónyi - Tamási - Szakcs - Nak - Kocsola - Dalmand - Siófok - Székesfehérvár - Kaposvár

Az Észak Tolna Megyei Takarékszövetkezet története


Az Észak Tolna Megyei Takarékszövetkezet 1958 óta működik térségünkben. Először Iregszemcse és Vidéke Takarékszövetkezetként alakult az itt élő emberek szükségleteinek kielégítésére.

1972–ben az Iregszemcse és a Felsőnyéki Takarékszövetkezet egyesült. Immár Iregszemcse – Felsőnyék és Vidéke Takarékszövetkezet néven működött tovább.

1994-ben beolvadt a szövetkezetbe a nagykónyi takarékszövetkezet oly módon, hogy a beolvadás után továbbra is működtetett egységet a nagykónyi lakosság számára. Így már 3 kirendeltséggel dolgozott a Takarékszövetkezet.

A lakossági igények felmérése, valamint a gazdasági helyzet alapján 1997-ben megnyitotta a szövetkezet az első városi kirendeltségét Tamásiban.

1998-ban a Szakcs és Vidéke Takarékszövetkezet beolvadt az Iregszemcse – Felsőnyék és vidéke Takarékszövetkezetbe. Ezáltal 8 egységből állt össze a szövetkezet, melynek a következő volt az összetétele:

  • Dalmandi betétgyűjtő pénztár
  • Felsőnyéki kirendeltség
  • Iregszemcsei kirendeltség
  • Kocsolai kirendeltség
  • Nagykónyi kirendeltség
  • Naki betétgyűjtő pénztár
  • Szakcsi kirendeltség
  • Tamási kirendeltség.
Az igazgatóság döntése alapján nevet változtattak Észak Tolna Megyei Takarékszövetkezetre.

2001-ben újabb városi kirendeltséget nyitottak Siófokon. Ugyanezen évben a kirendeltségek számának megnövekedése miatt az igazgatóság létrehozta Iregszemcsén a központot, mely a kirendeltségi dolgozók munkáját koordinálja.

2004-ben újabb városi kirendeltséget nyitottak Dunaújvárosban és Székesfehérváron.

Dunaújváros kirendeltségünk 2009.szeptember 30.-i dátummal bezárásra került.

2012. május 21.-én megnyitottunk kaposvári kirendeltségünket (Toponár). Így jelenleg 11 kirendeltségünk áll rendelkezésre.


Közzététel 2016.05.27.


Fogyasztóvédelmi témavizsgálat 2016

Az oldal megtekintéséhez Mozilla Firefox böngésző javasolt.